Geef er rijst bij en fijngemaakte rauwe spinazie met sesamzaadjes en KIMCHI. (zie aldaar)
Wij schenken hierbij :
*Malbec uit Argentinie.
*Mourvèdre uit Frankrijk of Spanje. (Monastrell)
Recept
« Terug naar recepten
Galbi (Kalbi)
PT1500M
Galbi (Kalbi)
Een heerlijk galbi (kalbi) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse Collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Galbi (Kalbi) te bereiden
1).Maak een marinade met de soja, mirin, rijstazijn, suiker, knoflook, ui, sesamolie, kiwi en gember en laat daarin - een gesloten plastic kookzak het vlees marineren gedurende minstens 24 uur in de koeling.
2).Dan het vlees er uit halen en droog deppen.
3).Bestrijk het lichtjes met rijstolie en grill op hoog vuur aan elke kant 3 minuten.
4).De marinade niet weggooien, maar inkoken tot een dikkere saus en bij het vlees geven.
2).Dan het vlees er uit halen en droog deppen.
3).Bestrijk het lichtjes met rijstolie en grill op hoog vuur aan elke kant 3 minuten.
4).De marinade niet weggooien, maar inkoken tot een dikkere saus en bij het vlees geven.