De naam ZOETPITTIG is hier wel juist. Meer zoet dan pittig
naar mijn smaak , dus voeg ik een volgende keer wat chilisaus of wat meer
sambal toe en iets minder basterdsuiker. Maar smaken verschillen
toch? Ik heb toch maar de helft van het vlees en de saus in de vriezer
gedeponeerd voor een andere keer .... Maar het kostte ons moeite.
Wij aten dit gerecht met rijst en mijn licht pittige Oosterse komkommersalade.
Recept
« Terug naar recepten
Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron.
PT180M
Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron.
Een groot stuk vlees laten garen zonder vooraf aan te braden was voor mij
hét experiment !!! Hup alles afmeten en in de pan ermee. Daarna lekker 1
1/2 uur laten sudderen en dan het vlees omdraaien en weer 1 1/2 uur laten
sudderen. Het vlees zó MALS én dan die saus ... BIJNA verrukkelijk naar
mijn smaak. Zie bij het kookverhaal.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron. te bereiden
- Doe de passata, wijn, 1 eetlepel paprikapoeder, oregano, knoflook, ui, worcestersaus, sambal, zoute ketjap, bruine suiker, mosterd en tomatenpuree in de pan.
- Roer even alles goed door elkaar.
- Leg het vlees in de saus.
- Kijk, of het vlees zeker voor de helft in de saus ligt. Schep wat saus over het vlees.
- Laat dan je procureurstuk op een zacht vuurtje 3 uur lekker in de pan pruttelen.
- Draai op de helft van de gaartijd het vlees om.
- Het mooie is, dat het vlees sappig gaart in de saus . Het vlees wordt vooraf dus niet aangebraden. Slowcooker 6-7 uur op laag of 3-3,5 uur op hoog.