Recept
« Terug naar recepten
Garnalencocktail met appel
PT20M
Garnalencocktail met appel
Een heerlijk garnalencocktail met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalencocktail met appel te bereiden
Maak de garnalen schoon en ontdoe ze van het darmkanaal.
Kook ze kort in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat de garnalen helemaal terug koelen tot ze koud zijn.
Schil de appels en snijdt ze daarna in kleine blokjes.
snijdt de sjalotjes fijn en doe deze samen met de appel in een kom.
Doe bij de ui en appel wat mayonaise en tomatenketchup en meng dit goed. Doe er zoveel whisky bij dat het op dikte is en op smaak is.
Voeg daarna de fijngesneden verse bieslook aan het mengsel toe.
Snijdt de schoon gewassen ijsbergsla in kleine reepjes.
Doe nu de garnalen bij het sausmengsel en meng dit door elkaar.
Vul nu de cocktailglazen, te beginnen met garnalenmengsel, dan wat sla, weer garnalenmengel en weer sla enz.
Garneren met bovenop een partje citroen of limoen.
Kook ze kort in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat de garnalen helemaal terug koelen tot ze koud zijn.
Schil de appels en snijdt ze daarna in kleine blokjes.
snijdt de sjalotjes fijn en doe deze samen met de appel in een kom.
Doe bij de ui en appel wat mayonaise en tomatenketchup en meng dit goed. Doe er zoveel whisky bij dat het op dikte is en op smaak is.
Voeg daarna de fijngesneden verse bieslook aan het mengsel toe.
Snijdt de schoon gewassen ijsbergsla in kleine reepjes.
Doe nu de garnalen bij het sausmengsel en meng dit door elkaar.
Vul nu de cocktailglazen, te beginnen met garnalenmengsel, dan wat sla, weer garnalenmengel en weer sla enz.
Garneren met bovenop een partje citroen of limoen.