Dit gerecht heb ik laatst gemaakt voor vrienden waarbij ik een vier-gangendiner heb gekookt. Dit was het tussengerecht en iedereen kreeg drie van deze hapjes. Dit recept kan natuurlijk ook prima als voorgerecht of als amuse waar iedereen gewoon één rolletje krijgt. Officieel is dit recept met dragonblaadjes en cress als garnering, ik had in elk gerecht bieslook verwerkt dus vandaar ook in dit hapje.
Recept
« Terug naar recepten
Amuse met koolrabi en pekelvlees
PT30M
Amuse met koolrabi en pekelvlees
Een leuk hapje, als voor-, tussengerecht of als amuse. Koolrabi en pekelvlees zijn wat minder gebruikte ingrediënten maar zeker het eten waard!
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Amuse
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Down to earth
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse met koolrabi en pekelvlees te bereiden
- Snijd 1 koolrabi in plakken van 1 cm dik en maak ze rond. Was de citroen en rasp wat citroenschil. Kook de koolrabi-rondjes beetgaar in kokendwater met wat zout en geraspte citroenschil. Giet het af en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de andere koolrabi in smalle reepjes en kook beetgaar in kokend water met wat zout en citroensap en giet af.
- Snijd augurk en de appel in smalle reepjes en meng met de afgegoten koolrabi reepjes. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, vers gemalen peper en zout.
- Verdeel dit mengsel over de plakjes pekelvlees en rol het vlees op. Bestrooi met de vers gemalen peper en zout.
- Meng de mosterd met de mayonaise tot een sausje.
- Leg de rondjes koolrabi neer en lepel op ieder rondje een klein beetje mosterdmayonaise. Vervolgens leg je op elk rondje een gevuld rolletje pekelvlees. Garneer af met op ieder rolletje twee druppels mosterdmayonaise en daaroverheen een sprietje bieslook.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: