KookJij

Amuse met koolrabi en pekelvlees

Een leuk hapje, als voor-, tussengerecht of als amuse. Koolrabi en pekelvlees zijn wat minder gebruikte ingrediënten maar zeker het eten waard!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Down to earth
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse met koolrabi en pekelvlees te bereiden

  1. Snijd 1 koolrabi in plakken van 1 cm dik en maak ze rond. Was de citroen en rasp wat citroenschil. Kook de koolrabi-rondjes beetgaar in kokendwater met wat zout en geraspte citroenschil. Giet het af en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de andere koolrabi in smalle reepjes en kook beetgaar in kokend water met wat zout en citroensap en giet af.
  3. Snijd augurk en de appel in smalle reepjes en meng met de afgegoten koolrabi reepjes. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, vers gemalen peper en zout. 
  4. Verdeel dit mengsel over de plakjes pekelvlees en rol het vlees op. Bestrooi met de vers gemalen peper en zout. 
  5. Meng de mosterd met de mayonaise tot een sausje.
  6. Leg de rondjes koolrabi neer en lepel op ieder rondje een klein beetje mosterdmayonaise. Vervolgens leg je op elk rondje een gevuld rolletje pekelvlees. Garneer af met op ieder rolletje twee druppels mosterdmayonaise en daaroverheen een sprietje bieslook.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Dit gerecht heb ik laatst gemaakt voor vrienden waarbij ik een vier-gangendiner heb gekookt. Dit was het tussengerecht en iedereen kreeg drie van deze hapjes. Dit recept kan natuurlijk ook prima als voorgerecht of als amuse waar iedereen gewoon één rolletje krijgt. Officieel is dit recept met dragonblaadjes en cress als garnering, ik had in elk gerecht bieslook verwerkt dus vandaar ook in dit hapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk idee, zeg! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Weer wat wijzer geworden, even gaan kijken op google wat is pekelvlees... hier noemen we het gerookt rundsfilet. Heerlijk hapje Nadine ;-)