Recept
« Terug naar recepten
Gazpacho met mosselen
PT20M
Gazpacho met mosselen
Een heerlijk gazpacho met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gazpacho met mosselen te bereiden
Houd van de komkommer, de paprika en de sjalot een stukje apart voor de garnering. Schil de
rest van de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een
theelepeltje de zaden eruit.
Doe de komkommer met de rest van de groenten, de knoflook en het blik tomaten in de
keukenmachine of een grote maatbeker. Pureer de groenten in de keukenmachine of
met de staafmixer glad.
Voeg de bouillon toe en pureer nog 10 sec. Breng de gazpacho goed op smaak met zout en
peper.
Zet de gazpacho minimaal 2 uur (liever nog 1 nacht) in de koelkast zodat de smaken goed kunnen
ontwikkelen. Snijd intussen de apart gehouden groenten in piepkleine blokjes.
Schenk de koude gazpacho in kleine (wijn)glazen en garneer met de mosselen en de blokjes
groenten.
rest van de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een
theelepeltje de zaden eruit.
Doe de komkommer met de rest van de groenten, de knoflook en het blik tomaten in de
keukenmachine of een grote maatbeker. Pureer de groenten in de keukenmachine of
met de staafmixer glad.
Voeg de bouillon toe en pureer nog 10 sec. Breng de gazpacho goed op smaak met zout en
peper.
Zet de gazpacho minimaal 2 uur (liever nog 1 nacht) in de koelkast zodat de smaken goed kunnen
ontwikkelen. Snijd intussen de apart gehouden groenten in piepkleine blokjes.
Schenk de koude gazpacho in kleine (wijn)glazen en garneer met de mosselen en de blokjes
groenten.