Recept
« Terug naar recepten
Gazpacho van Tomaten en Komkommer III
PT420M
Gazpacho van Tomaten en Komkommer III
Een heerlijk gazpacho van tomaten en komkommer iii recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
420 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gazpacho van Tomaten en Komkommer III te bereiden
1).Doe de gesneden komkommer in een vergiet en strooi er ruim zout over en laat 30 minuten staan. Spoel onder de kraan af en dep droog. 2)Pureer de tomaten uit blik met de V8 tomaten, de helft van de uien, 3/4 van de komkommer, knoflook, olie,1/2 van het basilicumblad, crême fraîche, azijn tot een mooie -gladde -homogene soepmassa en doe die in een kom. Maak af op smaak met peper en anchovispasta en zet dit 4 uur weg in de koelkast (bedekt met dun plastic folie). 3).De rest van de komkommer en uien grof blenden en door de soep roeren. Laat dit afgedekt nogeens 2 uur staan in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: In soepkommen met wat gehakte basilicum en de croutons.