KookJij

Gebakken marsepein

Een heerlijk gebakken marsepein recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: x personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken marsepein te bereiden

Strooi wat poedersuiker op de werktafel om het plakken van de marsepein aan het werkvlak te vermijden.

Kneed de marsepein lichtjes tot een gladde massa.
Met behulp van een rolstok de marsepein op gelijke dikte uitrollen. Strooi ook op het marsepeinoppervlak een weinig poedersuiker.

Strijk met een mes gelijkmatige vierkanten of rechthoeken uit, of steek met behulp van fantasiestekers de gewenste figuurtjes uit.

Plaats de marsepeintjes op een bakplaat met aanti aanbaklaag of beboter een gewone bakplaat.

bak in een oven van 180 graden tot de randen lichtjes verkleuren.

Om de marsepein iets tegen uitdroging te beschermen kun je met een kwast een beetje eiwit op het oppervlak van de marsepein strijken.

Eventueel kan de marsepein na afkoeling voor de versiering gedeeltelijk in chocolade gedompeld worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Addie

Addie zegt:
Hoi Demi,
Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Degene die ik heb laten proeven vinden het een geweldig koekje.
Kookgroet, Addie.