Recept
« Terug naar recepten
Gebakken peren
PT30M
Gebakken peren
Een heerlijk gebakken peren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
12 Maanden lekker eten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken peren te bereiden
Verwarm sap, boter en suiker in kleine pan, waarin de peren precies rechtop inpassen. Schil de peren, steeltje moet er aan blijven zitten. Zet ze rechtop in de pan. Laat in ± 20 minuten gaar sudderen (deksel op de pan). Vuur laag houden.
Neem peren voorzichtig uit de pan. Kook het sap in tot een dik stroopje.
Zet peren in (op) een verwarmde schaal en lepel de stroop over de peren.
Opdienen: of gloeiend heet of ijskoud.
Serveer er eventueel zure room bij.
Neem peren voorzichtig uit de pan. Kook het sap in tot een dik stroopje.
Zet peren in (op) een verwarmde schaal en lepel de stroop over de peren.
Opdienen: of gloeiend heet of ijskoud.
Serveer er eventueel zure room bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
wouros zegt:
alkien zegt:
liske zegt: