KookJij

Geflambeerde Williams-peren met (zieopm)

Een heerlijk geflambeerde williams-peren met (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geflambeerde Williams-peren met (zieopm) te bereiden

Williams peren
Peren schillen en in de lengte doorsnijden. Het hart verwijderen en in de koeling leggen.

Saus
Suiker en een stukje boter in de pan. Blussen met Poire Williams en suikerwater. Ongeslagen slagroom toevoegen en dit 2 minuten laten koken. De saus ¼ laten inkoken.
Peren in het vocht leggen en in het vocht laten garen, niet meekoken. Als ze gaar zijn dresseren op het bord.

Vanilleijs
Haal het merg uit de vanillestokjes. Doe de melk in een pan en laat de vanillestokjes en het merg 15 minuten in de licht kokende melk meekoken. Klop au bain marie de eierdooiers met de suiker licht schuimig en voeg al kloppende de melk toe (zonder de vanillestokjes). Laat het geheel afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe. Meng het geheel goed. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst