Recept
« Terug naar recepten
Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen
PT15M
Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen
Heerlijke luchtige mousse met een lichte advocaatsmaak. De combinatie met de - vooraf in frambozenlikeur - gemarineerde frambozen was
verrukkelijk. Goed voor te bereiden (dag tevoren kun je de mousse al maken), dus gauw klaar als je gasten krijgt. Let op de koeltijd van de mousse.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Essen&Trinken (iets aangepast recept)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen te bereiden
- Slagroom half stijf kloppen.
- Gelatine in koud wasser weken.
- Eieren, suiker en vanillesuiker in een kom boven warm water met de garde kloppen tot een lichtgele cremige massa ontstaat. (Ik doe het gewoon in een steelpan op een lage warmtebron. Gaat ook heel goed als je maar blijft kloppen (8-jes draaien met je garde).
- Eimassa van de warmtebron halen.
- Gelatine goed uitknijpen en langzaam roerend in de warme eimassa oplossen.
- Advocaat erdoor roeren. Pan of kom in koud water zetten en de massa al roerend laten afkoelen.
- Half stijf geklopte slagroom voorzichtig door de massa spatelen.
- Verdelen over 4 glazen. Koud wegzetten.
- Frambozen mengen met de frambozenlikeur. Plm. 1/2 uurtje intrekken. Af en toe omscheppen.
- Over de advocaatmousse verdelen.
- Eventueel garneren met munt of citroenmelisse.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats an frambozen zijn aardbeien ook lekker of simpel met een toefje slagroom.