KookJij

Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen

Heerlijke luchtige mousse met een lichte advocaatsmaak. De combinatie met de - vooraf in frambozenlikeur - gemarineerde frambozen was verrukkelijk. Goed voor te bereiden (dag tevoren kun je de mousse al maken), dus gauw klaar als je gasten krijgt. Let op de koeltijd van de mousse.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Essen&Trinken (iets aangepast recept)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Advocaatmousse met in likeur gemarineerde frambozen te bereiden

  1. Slagroom half stijf kloppen.
  2. Gelatine in koud wasser weken.
  3. Eieren, suiker en vanillesuiker in een kom boven warm water met de garde kloppen tot een lichtgele cremige massa ontstaat. (Ik doe het gewoon in een steelpan op een lage warmtebron. Gaat ook heel goed als je maar blijft kloppen (8-jes draaien met je garde).
  4. Eimassa van de warmtebron halen.
  5. Gelatine goed uitknijpen en langzaam roerend in de warme eimassa oplossen.
  6. Advocaat erdoor roeren. Pan of kom in koud water zetten en de massa al roerend laten afkoelen.
  7. Half stijf geklopte slagroom voorzichtig door de massa spatelen.
  8. Verdelen over 4 glazen. Koud wegzetten.
  9. Frambozen mengen met de frambozenlikeur. Plm. 1/2 uurtje intrekken. Af en toe omscheppen.
  10. Over de advocaatmousse verdelen.
  11. Eventueel garneren met munt of citroenmelisse.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats an frambozen zijn aardbeien ook lekker of simpel met een toefje slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst