Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Groenekoolstamppot
PT60M
Gegratineerde Groenekoolstamppot
Een heerlijk gegratineerde groenekoolstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Groenekoolstamppot te bereiden
Kruis de tomaten in,dompel ze onder in kokend water,ontvel ze en snijd ze in blokjes.Verkruimel de geitenkaas boven een kommetje en voeg de melk erbij.Prak dit samen met een vork tot een smeuige massa.Snijd de olijven in plakjes.schil de aardappelen,was ze en snijd deze in stukken.Doe de kool in een pan en leg de aardappelen erboven op.Verkruimel het bouilliontablet erboven op.Voeg de tijm,paprikapoeder en 2,5 dl.water toe.Breng het water aan de kook en kook de kool en de aardappelen in 25 min.gaar.Giet het water af boven een kom en stamp de kool en de aardappelen met een stamper door elkaar.Roer er de boter en het kookvocht door totdat het smeuig wordt.Schep de tomaatblokjes,de helft van de geitenkaasmengsel,de plakjes olijven en de chashewnoten erdoor.Laat alles omscheppend in ongeveer 5 min.door en door heet worden.Doe de stampot over in een ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de geitenkaas over.Zet de schotel ongeveer 10 min.onder de grill en laat ze in ongeveer 5 min.goudbruin worden.