Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde courgettes in olijfolie
PT80M
Gegrilde courgettes in olijfolie
Een heerlijk gegrilde courgettes in olijfolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tonny Leeflang - Wondergem ®
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde courgettes in olijfolie te bereiden
Hoeveelheden afhankelijk van de te gebruiken pot(ten).
Rooster de plakken courgette 5 minuten op de grilplaat/pan of in de oven, draai ze halverwege de griltijd om, bestrooi ze ruim met grof zeezout.
Laat het zout een uur intrekken, giet het vrijgekomen vocht af en dep de plakken goed droog.
Leg de courgettes voorzichtig (zodat de plakken heel blijven) in een brandschone glazen pot.
Giet er steeds wat olie op en strooi er wat tijm over.
Gga hiermee door tot de courgettes op zijn en giet er zoveel olie over tot alles goed onderstaat.
Laat de pot minstens 2 weken staan op een koele donkere plaats, blijft ca. 4 maanden goed, misschien langer maar toen waren ze op.
Rooster de plakken courgette 5 minuten op de grilplaat/pan of in de oven, draai ze halverwege de griltijd om, bestrooi ze ruim met grof zeezout.
Laat het zout een uur intrekken, giet het vrijgekomen vocht af en dep de plakken goed droog.
Leg de courgettes voorzichtig (zodat de plakken heel blijven) in een brandschone glazen pot.
Giet er steeds wat olie op en strooi er wat tijm over.
Gga hiermee door tot de courgettes op zijn en giet er zoveel olie over tot alles goed onderstaat.
Laat de pot minstens 2 weken staan op een koele donkere plaats, blijft ca. 4 maanden goed, misschien langer maar toen waren ze op.