Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde vijgen met rauwe ham
PT10M
Gegrilde vijgen met rauwe ham
Een heerlijk gegrilde vijgen met rauwe ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde vijgen met rauwe ham te bereiden
Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er de twee eetlepels sinaasappelsap door.
Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk vijgpartje een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen. Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarinesinaasappelsapmengsel.
Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en gril de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.
Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk vijgpartje een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen. Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarinesinaasappelsapmengsel.
Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en gril de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.