KookJij

Salade met gegrilde vijgen, Parma ham en Parmezaanse kaas

Verse vijgen zijn erg lekker, maar meestal schrikbarend duur. Daarom moet je er in de herfst van profiteren want dan zijn ze volop verkrijgbaar en ook nog eens goed betaalbaar. Met een beetje geluk hoef je niet eens naar de groenteboer en liggen ze gewoon in de supermarkt. Deze salade is samengesteld uit ingrediënten die perfect met elkaar combineren. Gewoon weinig ingrediënten, maar als je zorgt voor een goede kwaliteit dan heb je echt niet meer nodig om er iets heel lekkers van te maken. TIP: Je kunt de salade eventueel garneren met pijnboompitten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Ergens gezien op internet en zelf aangepast, gemaakt en gefotografeerd. (en natuurlijk gegeten )
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met gegrilde vijgen, Parma ham en Parmezaanse kaas te bereiden

  1. Snij de vijgen doormidden en leg ze in een ovenschaal met de binnenkant naar boven, besprenkel ze met balsamico en honing, gril ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  2. Leg de ham in de ovenschaal erbij en laat het nog 5 minuten staan zodat de ham een beetje crispy wordt en de vijgen zacht en sappig.
  3. Verdeel de sla over de borden en schik er de ham en de vijgen op, strooi er het kaasschaafsel overheen.
  4. Doe de olijfolie bij het vocht dat met het grillen is vrijgekomen en gebruik dat als dressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst