Geef hierbij gebakken aardappeltjes en een groene salade.
NOOT: Het is een heel gedoe zo, en ik denk dat het makkelijker is met een BBQ, die je kunt sluiten en eentje waarbij je aan de kanten geen kooltjes hebt liggen.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Kip met Knoflook, Dragon en Citroen
PT120M
Gegrillde Kip met Knoflook, Dragon en Citroen
Een heerlijk gegrillde kip met knoflook, dragon en citroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Kip met Knoflook, Dragon en Citroen te bereiden
1).Maak de dressing door het citroensap, de knoflook, de dragon, zout en peper door de olie te kloppen. (of andersom)
2).Bestrooi de stukken kip met zout en peper en wrijf dat er een beetje in.
3).Drapeer de kippendijen met vel naar boven op een rooster, zo dicht mogelijk bij de gloeispiraal van de ovengrill en laat ze daar 8 minuten staan. Keer de kippendijen dan om en laat ze nog eens 4 minuten onder de grill garen.
4).Zet ze apart warm weg bedekt met alu-folie.
5).Gaar nu op dezelfde wijze de kippenborsten (velkant boven 3 minuten, keren en dan nog eens 2 minuten).
6).Zet nu de oven op gewone ovenstand (onder en bovenwarmte) op 160 graden en laat dan de dijen en borsten nog eens 10 à 15 minuten nagaren.
Dit zal van oven tot oven varieren, dus dat betekent proberen en checken.
7).Doe dan de kippen in een kom met de dressing en zorg dat de stukken kip aan alle zijden bedekt zijn met de dressing.
8).De plakken citroen worden dan in de oven gelegd onder de bovengrill, tot ze tekenen vertonen van lichte caramelisatie. (ze worden bruinig gevlekt)
9).De dijen en borsten gaan nu weer terug in de oven om op 160 °C nog verder na te garen gedurende een half uur.
2).Bestrooi de stukken kip met zout en peper en wrijf dat er een beetje in.
3).Drapeer de kippendijen met vel naar boven op een rooster, zo dicht mogelijk bij de gloeispiraal van de ovengrill en laat ze daar 8 minuten staan. Keer de kippendijen dan om en laat ze nog eens 4 minuten onder de grill garen.
4).Zet ze apart warm weg bedekt met alu-folie.
5).Gaar nu op dezelfde wijze de kippenborsten (velkant boven 3 minuten, keren en dan nog eens 2 minuten).
6).Zet nu de oven op gewone ovenstand (onder en bovenwarmte) op 160 graden en laat dan de dijen en borsten nog eens 10 à 15 minuten nagaren.
Dit zal van oven tot oven varieren, dus dat betekent proberen en checken.
7).Doe dan de kippen in een kom met de dressing en zorg dat de stukken kip aan alle zijden bedekt zijn met de dressing.
8).De plakken citroen worden dan in de oven gelegd onder de bovengrill, tot ze tekenen vertonen van lichte caramelisatie. (ze worden bruinig gevlekt)
9).De dijen en borsten gaan nu weer terug in de oven om op 160 °C nog verder na te garen gedurende een half uur.