Dit recept heb ik op tv gezien. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar het zag er lekker uit.
De kok (uit Australië) had wel meer soja en vissaus bijgedaan (50 ml), maar hij had ook meer zalm. De zalm had hij in stukken van3x3 gesneden, schat ik.
Zodra ik dit zelf bereid heb, zal ik er een foto van maken.
Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde zalm
PT20M
Gekarameliseerde zalm
Een heerlijk gekarameliseerde zalm recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 a 3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
tv-zender: 24 Kitchen: Bill's Food
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde zalm te bereiden
1. Ui pellen en in ringen snijden en die ringen weer door de helft. Knoflook pellen en in stukken snijden.
2. De zalm in stukken snijden, niet te klein.
3. Boter en olie in een koekenpan verhitten en hierin de zalmstukken snel rondom laten kleuren. Ze moeten van binnen nog roze zijn.
Haal de zalmstukken uit de pan en leg ze apart.
4. In dezelfde pan ui en knoflook fruiten (indien nodig nog wat olie/boter erbij).
5. Dan 1 à 2 el bruine basterdsuiker erdoor roeren.
6. Nu sojasaus en vissaus toevoegen. Goed blijven roeren.
7. De zalmstukken gaan weer bij de saus in de pan, goed roeren dat alle stukken in aanraking komen met de saus (de zalm niet te lang laten bakken).
8. Een halve limoen (of meer/minder naar smaak) er boven uitpersen, roeren en direct van het vuur halen.
9. Doe het geheel in een voorverwarmde schaal. Is er teveel saus dan een gedeelte apart serveren.
10. Besprenkel de schotel met de lente-ui + peperreepjes + korianderblaadjes.
2. De zalm in stukken snijden, niet te klein.
3. Boter en olie in een koekenpan verhitten en hierin de zalmstukken snel rondom laten kleuren. Ze moeten van binnen nog roze zijn.
Haal de zalmstukken uit de pan en leg ze apart.
4. In dezelfde pan ui en knoflook fruiten (indien nodig nog wat olie/boter erbij).
5. Dan 1 à 2 el bruine basterdsuiker erdoor roeren.
6. Nu sojasaus en vissaus toevoegen. Goed blijven roeren.
7. De zalmstukken gaan weer bij de saus in de pan, goed roeren dat alle stukken in aanraking komen met de saus (de zalm niet te lang laten bakken).
8. Een halve limoen (of meer/minder naar smaak) er boven uitpersen, roeren en direct van het vuur halen.
9. Doe het geheel in een voorverwarmde schaal. Is er teveel saus dan een gedeelte apart serveren.
10. Besprenkel de schotel met de lente-ui + peperreepjes + korianderblaadjes.