Recept
« Terug naar recepten
Gekruide Gehakt balletjes
PT20M
Gekruide Gehakt balletjes
Een heerlijk gekruide gehakt balletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gekruide Gehakt balletjes te bereiden
Doe de kilo gehakt in een beslagkom, en voeg de twee pakjes nassi of bamiekruiden toe. Kneed dit door elkaar. Doe nu de panneermeel en de eieren er in (eigen inzicht) en kneed weer alles door elkaar. Als alles nu een beetje stevig is geworden maak de allemaal kleine gehaktballetjes, en doe deze in de pan. Bak deze goudbruin en laat ze daarna afkoelen in een kom. Alles is nu klaar. Zet ze even in de koelkast neer totdat deze worden uitgedeeld.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henny zegt:
Jan van Eeken zegt:
I.p.v. paneermeel kun je ook een paar oude boterhammen in de keukenmachine fijnmaken.
Jan zegt:
Het gaat er bij dit recept niet om wat goedkoper is, maar om wat je lekker vind. Om het recept te verfijnen kun je er nog wat ketoembar, djintan, een flinke scheut ketjap en een beetje sambal aan toevoegen