Recept
« Terug naar recepten
Omelet met champignons en kruiden
PT30M
Omelet met champignons en kruiden
Een heerlijk lunchgerecht
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met champignons en kruiden te bereiden
- Verhit de pan en schenk er de olie in naar eigen inzicht.
- Snij sjalot in niet te kleine stukken.
- Snijd de knoflook fijn.
- Doe de sjalot en knoflook in de pan en fruit deze in ± 10 min.
- Maak ondertussen de champignons in grove stukken en doe deze bij de ui en knoflook.
- Laat het bakken en garen.
- Doe er de afgeriste tijm en fijngehakte rozemarijn bij, doe er ook nog een ½ eetlepel gedroogde oregano en ½ eetlepel venkelzaad bij en laat alles bakken.
- Doe de ham erbij.
- Doe 4 eieren in een kom met de room en peper en zout.
- Met de staafmixer goed loskloppen, in de pan gieten en op een laag vuur laten stollen en gaar worden, evt. afdekken met folie, als het bijna gestold is aan de bovenkant dan voorzichtig omdraaien en nog even nagaren.
- Op een groot bord serveren met lekker brood.