Recept
« Terug naar recepten
Schuimige gevulde omelet
PT20M
Schuimige gevulde omelet
Een omelet maar dan iets schuimiger, gevuld met champignons, uitje en gegrilde ham
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimige gevulde omelet te bereiden
Fruit het sjalotje of ui aan in de olijfolie, doe er de champignons en ham bij met de kruiden en laat dit even bakken.
Even af laten koelen.
De eieren splitsen en de eiwitten stijf slaan met de Mixer.
De dooiers loskloppen met een scheutje water en de afgekoelde ui, champignons, ham erdoor roeren.
Dan voorzichtig het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen.
Ondertussen een pan met boter verwarmen (niet te heet).
Dan het eimengsel erin gieten en op een zacht vuur laten stollen ong.5 min. totdat het vanzelf loskomt van de bodem.
Voorzichtig met een deksel of bord omdraaien en de 2e kant ook rustig laten garen en bruin worden.
Schuif het geheel op een plank en snijd het in stukken.
Even af laten koelen.
De eieren splitsen en de eiwitten stijf slaan met de Mixer.
De dooiers loskloppen met een scheutje water en de afgekoelde ui, champignons, ham erdoor roeren.
Dan voorzichtig het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen.
Ondertussen een pan met boter verwarmen (niet te heet).
Dan het eimengsel erin gieten en op een zacht vuur laten stollen ong.5 min. totdat het vanzelf loskomt van de bodem.
Voorzichtig met een deksel of bord omdraaien en de 2e kant ook rustig laten garen en bruin worden.
Schuif het geheel op een plank en snijd het in stukken.
Jetje zegt: