KookJij

Kippenragout uit eigen keuken

Een heerlijk kippenragout uit eigen keuken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenragout uit eigen keuken te bereiden

Kipfilet opzetten met 1 ltr. kippenbouillon, tijm en rozemarijn naar smaak en ± 20 min. laten garen.
Ui schoonmaken en snipperen (niet te klein).
Champignons evt. schoon borstelen en in vieren snijden.
In koekenpan boter (10 gr.) verhitten en ui fruiten, champignons erbij doen en even doorbakken zodat de champignons gaar zijn.
In pan met dikke bodem boter (65 gr.) zachtjes laten smelten en de bloem in een keer erbij doen en goed roeren zodat je een heel geheel krijgt en ± 3 min. laten garen.
Ondertussen de kipfilet uit de bouillon halen en de bouillon zeven en 500 ml. apart houden.
De bouillon beetje bij beetje bij de roux doen zodat je een gladde massa krijgt.
Kipfilet in stukjes snijden of scheuren en met de champignons/ui mengsel toevoegen en goed door roeren.
Zorg dat de ragout niet te dun is. Je kunt er beter naderhand een beetje bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
Doe dit alles naar eigen smaak.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Wij hebben deze kippenragout in een pasteitje gegeten, maar het smaakt ook goed bij rijst.
Laat het jullie smaken!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er heerlijk uit, Els!
Weer een veelzijdig recept, waar je leuk mee kan combineren.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Nog even aangepast met kruiden en foto.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ik maak dit recept ongeveer net zo. Alleen ik doe er een dag langer over, want ik maak zelf de kippenbouillon, stom eenvoudig en er kan geen blokje tegenop. Ik doe er ook nog wel een kruidje bij b.v. tijm, paprika of als het wat meer oosters moet wat kerrie. Een beetje bouillon vervangen door witte wijn is ook geen slecht idee.
Elly

Elly zegt:
Het recept is goed maar er staat nergens dat je de bouillon eerst koud moet laten worden, want met te warme bouillon krijg je klonten.
Het vocht beetje bij beetje erbij doen hoeft ook niet, giet er gerust een flinke plens in alleen uitkijken dat het inderdaad niet te dun wordt.
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Dag Anna, na ons heerlijke maal hebben we nog genoeg over gehouden voor, ik denk ongeveer 6 croquetjes. Morgen wordt er toch de hele dag regen verwacht dus het zou eigenlijk wel moeten kunnen lukken. We zien wel hoe de dag loopt. Er is ook markt in Serik. Dus daar moet ik in ieder geval naar toe. Mijn mandarijnen zijn op. Mijn vrouw vindt tegenwoordig een glas mandarijnensap lekker. En nu zijn ze spotgoedkoop.
Zou mooi zijn als het morgen de eerste keer is dat croquetten maken echt wil lukken. Houdt jullie op de hoogte.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Daar ben ik dan weer benieuwd naar, Lex. (de croquetten) Wellicht zien we die binnenkort op KookJij?
Groetjes,
Anna.
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Hallo Els, dat is een heel fijn recept. Heb de ragout net gemaakt en hij smaakt heerlijk. Heb hem gelijk bij mijn favorieten gezet. Ik vind het lekker om bij het fruiten van de uitjes een lekkere scheut witte wijn toe te voegen. En natuurlijk een paar flinke tenen knoflook.
Wanneer ik hem lekker dik laat en half om half maizena gebruik wordt het een heel goed geheel voor croquetten. Die ga ik binnenkort maken.
Bedankt voor het recept.
De hoeveelheid vloeistof ben ik vanzelf achter gekomen. ;-))
Lia Mocking

Lia Mocking zegt:
Heerlijk die ga ik zeker gauw maken.
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Hallo Els, lijkt mij lekker en ga ik binnenkort proberen. Als je de bouillon zeeft, wat gebruik je dan later? Die 500 ml of de andere bouillon. Of gebruik je de 500 ml en gooi je de rest weg?
Als de ragout mij bevalt kan ik er misschien wel croquetjes van maken.
Je hoort mijn bevindingen wel.
alfons daems

alfons daems zegt:
Lekker,
maar je kan er ook wat citroensap bijvoegen voor een verfrissende smaak.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Super, Els! Toch nog goed gekomen :-)
Namens het KookJij Team wens ik je een goed uiteinde en een fantastisch 2014 toe!
Groetjes,
Anna.