Wij hebben deze kippenragout in een pasteitje gegeten, maar het smaakt ook goed bij rijst.
Laat het jullie smaken!!
Recept
« Terug naar recepten
Kippenragout uit eigen keuken
PT60M
Kippenragout uit eigen keuken
Een heerlijk kippenragout uit eigen keuken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenragout uit eigen keuken te bereiden
Kipfilet opzetten met 1 ltr. kippenbouillon, tijm en rozemarijn naar smaak en ± 20 min. laten garen.
Ui schoonmaken en snipperen (niet te klein).
Champignons evt. schoon borstelen en in vieren snijden.
In koekenpan boter (10 gr.) verhitten en ui fruiten, champignons erbij doen en even doorbakken zodat de champignons gaar zijn.
In pan met dikke bodem boter (65 gr.) zachtjes laten smelten en de bloem in een keer erbij doen en goed roeren zodat je een heel geheel krijgt en ± 3 min. laten garen.
Ondertussen de kipfilet uit de bouillon halen en de bouillon zeven en 500 ml. apart houden.
De bouillon beetje bij beetje bij de roux doen zodat je een gladde massa krijgt.
Kipfilet in stukjes snijden of scheuren en met de champignons/ui mengsel toevoegen en goed door roeren.
Zorg dat de ragout niet te dun is. Je kunt er beter naderhand een beetje bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
Doe dit alles naar eigen smaak.
Ui schoonmaken en snipperen (niet te klein).
Champignons evt. schoon borstelen en in vieren snijden.
In koekenpan boter (10 gr.) verhitten en ui fruiten, champignons erbij doen en even doorbakken zodat de champignons gaar zijn.
In pan met dikke bodem boter (65 gr.) zachtjes laten smelten en de bloem in een keer erbij doen en goed roeren zodat je een heel geheel krijgt en ± 3 min. laten garen.
Ondertussen de kipfilet uit de bouillon halen en de bouillon zeven en 500 ml. apart houden.
De bouillon beetje bij beetje bij de roux doen zodat je een gladde massa krijgt.
Kipfilet in stukjes snijden of scheuren en met de champignons/ui mengsel toevoegen en goed door roeren.
Zorg dat de ragout niet te dun is. Je kunt er beter naderhand een beetje bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
Doe dit alles naar eigen smaak.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Elly zegt:
Het vocht beetje bij beetje erbij doen hoeft ook niet, giet er gerust een flinke plens in alleen uitkijken dat het inderdaad niet te dun wordt.
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Zou mooi zijn als het morgen de eerste keer is dat croquetten maken echt wil lukken. Houdt jullie op de hoogte.
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Wanneer ik hem lekker dik laat en half om half maizena gebruik wordt het een heel goed geheel voor croquetten. Die ga ik binnenkort maken.
Bedankt voor het recept.
De hoeveelheid vloeistof ben ik vanzelf achter gekomen. ;-))
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Als de ragout mij bevalt kan ik er misschien wel croquetjes van maken.
Je hoort mijn bevindingen wel.
Anna Koudys zegt:
Namens het KookJij Team wens ik je een goed uiteinde en een fantastisch 2014 toe!
Groetjes,
Anna.
Anna Koudys zegt:
Weer een veelzijdig recept, waar je leuk mee kan combineren.
Groetjes,
Anna.
KookJij.