Recept
« Terug naar recepten
Gember Brownies
PT60M
Gember Brownies
Een heerlijk gember brownies recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Heijne
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
290 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
AH.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gember Brownies te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 250 g chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie (in een kom boven kokend water). Laat 3 min. afkoelen.
2. Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en een mespunt zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min.
3. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en gembersiroop door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor. Schep het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven.
4. Bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in 16 stukken.
2. Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en een mespunt zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min.
3. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en gembersiroop door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor. Schep het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven.
4. Bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in 16 stukken.
Mijn kookverhaal (Wim Heijne)
Deze brownies gemaakt en ze zijn overheerlijk. Recept dan bijna niet mislukken.