Recept
« Terug naar recepten
Dessert: perziken-cake
PT80M
Dessert: perziken-cake
Een heerlijke cake voor bij het vieruurtje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: perziken-cake te bereiden
- De boter zacht laten worden +/- 1 min in de microgolf voeg de suikers toe. Klop deze romig voeg de eieren toe en klop deze zeer goed op. Voeg de gezeefde bloem toe tot je een homogeen mengsel bekomt. De helft van de perziken in schijfjes snijden de andere helft in blokjes meng deze onder het beslag. Neem een springvorm beboter deze en bestuif met bloem. Vul de vorm met het beslag en verdeel de schijffjes perziken erover. Zet in een voorverwarmde oven op 150 gr en bak de cake +/- 80 min goudbruin. Laat afkoelen in de vorm. voor het opdienen bestuiven met bloemsuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: