KookJij

Dessert: perziken-cake

Een heerlijke cake voor bij het vieruurtje.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: perziken-cake te bereiden

  1. De boter zacht laten worden +/- 1 min in de microgolf voeg de suikers toe. Klop deze romig voeg de eieren toe en klop deze zeer goed op. Voeg de gezeefde bloem toe tot je een homogeen mengsel bekomt. De helft van de perziken in schijfjes snijden de andere helft in blokjes meng deze onder het beslag.  Neem een springvorm beboter deze en bestuif met bloem. Vul de vorm met het beslag en verdeel de schijffjes perziken erover. Zet in een voorverwarmde oven op 150 gr en bak de cake +/- 80 min goudbruin. Laat afkoelen in de vorm. voor het opdienen bestuiven met bloemsuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dan moet je rappes zijn! ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Super dat stukje is dan voor mij ;-)

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Super de super gelukt! Bezoek heeft gesmuld van jouw taartje. Gelukkig nog een stukje over ;-)
mia Elsjan

mia Elsjan zegt:
:)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan, dat zijn echt eikes vers van de pers, en te denken dat ze in de winter nog altijd leggen ;-)
mia Elsjan

mia Elsjan zegt:
O dat zijn eikes .Ik moest er vreselijk om lachen.
Maar hartelijk dank ! :)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan, veel succes voor je ventje met het bakken. Volgens mij geen probleem voor hem ;-)

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat is inderdaad vaak het euvel met cake.
Dank voor uw goede raad ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Normaal bak ik mijn cakes op 170gr maar heb ondervonden in de springvorm kleurt hij redelijk donker. Was een test lagere temperatuur en iets langer bakken en hij was perfect. Wat ook positief was hij barste niet open.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat geloof ik! Mijn ventje wil deze gaan maken, maar vraagt zich af waarom hij op 150 gr. gebakken wordt. Meestal bakt hij zijn baksels op 180 gr.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Mia als je bij de bereiding kijkt staat vermeld eieren. Hier zijn de eikes wel echt vers van onze loslopende kippen ;-) Groetjes Hilde
Mia

Mia zegt:
Hilde,..Wat zijn eikes ......
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Met de ruwe rietsuiker toch een beetje anders dan gewone suiker, hij viel goed in de smaak ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Watertandend lekker! :-)