KookJij

Dessert: cake met peren en ruwe rietsuiker

Rietsuiker is suiker gemaakt uit suikerriet. In chemisch opzicht is (geraffineerde) rietsuiker dezelfde stof als de 'gewone' bietsuiker. Het sap van het suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd en gezeefd in een proces vergelijkbaar, maar met meer stappen, met het proces voor bietsuiker. Behalve de gewone witte rietsuiker, is er ook licht-bruine (cassonade) en donkerbruine rietsuiker, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse. Ook is er minder geraffineerde rietsuiker in de handel, maar de gewone bruine rietsuiker in Nederland is witte kristallijne suiker, waaraan melasse is toegevoegd voor de bruine kleur.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: cake met peren en ruwe rietsuiker te bereiden

  1. Peren schillen in de helft snijden en het klokhuis verwijderen, hou een halve peer aan de kant de rest in blokjes snijden. Laat de boter smelten in micro meng er de suikers onder en klop deze zeer romig. Voeg de eieren toe klop deze er goed onder vervolgens de gezeefde bloem eronder mengen. Meng de blokjes peer onder het beslag. Neem een springvorm beboter en bestuif met bloem vul met het deeg, de halve peer in fijn schijfjes snijden deze op het deeg leggen. Strooi nog wat rietsuiker over het deeg. Bak deze cake +/- 60min in een voorverwarmde oven op 160 gr laat een tien tal min afkoelen in bakvorm vervolgens verder op rooster laten afkoelen. Serveer deze cake met bloemsuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Albert, de beste peren voor het bakken zijn Gieser Wildeman of de Williams peren ik heb de Williams gebruikt voor deze cake. De suiker is ruw of grof zoals jij het beschrijft. Even op foto klikken deze wordt vergroot. Groetjes Hilde
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Welke soort peer is het beste voor dit recept? Moet de suiker ruw zijn zoals grof,
of rauw, zoals ongekookt?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Diane, eerlijk gezegd voor mij ook een raadsel. probeer anders een kleinere vorm voor het bakken en zeker zelfrijzende bloem gebruiken. Zou zeggen blijven proberen de aanhouder wint. Veel succes voor de volgende poging van het bakken van de cake hoor wel of het deze keer gelukt is. Groetjes Hilde
Diane Van den Bossche

Diane Van den Bossche zegt:
Een supercake kan u maken, top hé!
Maar, ik krijg een cake nooit niet zo dik opzij.
Wat zou ik toch fout kunnen doen?
Het ontgoocheld mij keer op keer.
Graag een antwoordje?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekkerrrrr! ;-)