Recept
« Terug naar recepten
Dessert: cake met peren en ruwe rietsuiker
PT60M
Dessert: cake met peren en ruwe rietsuiker
Rietsuiker is suiker gemaakt uit suikerriet. In chemisch opzicht is (geraffineerde) rietsuiker dezelfde stof als de 'gewone' bietsuiker.
Het sap van het suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd en gezeefd in een proces vergelijkbaar, maar met meer stappen, met het proces voor bietsuiker.
Behalve de gewone witte rietsuiker, is er ook licht-bruine (cassonade) en donkerbruine rietsuiker, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse. Ook is er minder geraffineerde rietsuiker in de handel, maar de gewone bruine rietsuiker in Nederland is witte kristallijne suiker, waaraan melasse is toegevoegd voor de bruine kleur.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: cake met peren en ruwe rietsuiker te bereiden
- Peren schillen in de helft snijden en het klokhuis verwijderen, hou een halve peer aan de kant de rest in blokjes snijden. Laat de boter smelten in micro meng er de suikers onder en klop deze zeer romig. Voeg de eieren toe klop deze er goed onder vervolgens de gezeefde bloem eronder mengen. Meng de blokjes peer onder het beslag. Neem een springvorm beboter en bestuif met bloem vul met het deeg, de halve peer in fijn schijfjes snijden deze op het deeg leggen. Strooi nog wat rietsuiker over het deeg. Bak deze cake +/- 60min in een voorverwarmde oven op 160 gr laat een tien tal min afkoelen in bakvorm vervolgens verder op rooster laten afkoelen. Serveer deze cake met bloemsuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Albert Willems zegt:
of rauw, zoals ongekookt?
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: