KookJij

Gemberschuim met ijs

Een heerlijk gemberschuim met ijs recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: De beste desserts 1984
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemberschuim met ijs te bereiden

De Hüttenkäse of kwark op een zeef uit laten lekken (dit kun je van tevoren al doen). De gemberbolletjes ook uit laten lekken en indien nodig afdeppen. Snijd ze dan in snippers.
De eiwitten stijf kloppen en lepel voor lepel de suiker voorzichtig erdoor roeren.
Roer de likeur door de gembersnippers. Roer nu de gember en de uitgelekte Hüttenkäse door de stijfgeslagen eiwitten.
Verdeel de gemberschuim over 4 ijscoupes en leg er 1 of 2 bolletjes notenijs erop.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

In plaats van eiwitten (van rauwe eieren) neem ik liever stijfgeslagen slagroom.
Ook goed te doen met light crème fraîche, niet zo schuimig maar niet zo vettig.
Ook met de likeur kun je variëren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst