In plaats van eiwitten (van rauwe eieren) neem ik liever stijfgeslagen slagroom.
Ook goed te doen met light crème fraîche, niet zo schuimig maar niet zo vettig.
Ook met de likeur kun je variëren.
Recept
« Terug naar recepten
Gemberschuim met ijs
PT15M
Gemberschuim met ijs
Een heerlijk gemberschuim met ijs recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
De beste desserts 1984
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemberschuim met ijs te bereiden
De Hüttenkäse of kwark op een zeef uit laten lekken (dit kun je van tevoren al doen). De gemberbolletjes ook uit laten lekken en indien nodig afdeppen. Snijd ze dan in snippers.
De eiwitten stijf kloppen en lepel voor lepel de suiker voorzichtig erdoor roeren.
Roer de likeur door de gembersnippers. Roer nu de gember en de uitgelekte Hüttenkäse door de stijfgeslagen eiwitten.
Verdeel de gemberschuim over 4 ijscoupes en leg er 1 of 2 bolletjes notenijs erop.
De eiwitten stijf kloppen en lepel voor lepel de suiker voorzichtig erdoor roeren.
Roer de likeur door de gembersnippers. Roer nu de gember en de uitgelekte Hüttenkäse door de stijfgeslagen eiwitten.
Verdeel de gemberschuim over 4 ijscoupes en leg er 1 of 2 bolletjes notenijs erop.