KookJij

Gembersiroop met vanille

Een heerlijk gembersiroop met vanille recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2930 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gembersiroop met vanille te bereiden

Water met suiker, vanille en kaneel, al roerend aan de kook brengen. Dan op een laag vuurtje ongeveer 30 min. sudderen.
Met de hulp van een koffielepel de schil van de gember krabben. De gember in dunne schijfjes snijden en deze bij de stroop doen, laat nog eens 20 min. sudderen.
De siroop van het vuur nemen en gedurende 48 uur op een koele plaats macereren. De siroop door een zeef en dan op de fles doen.
Ik bewaar de siroop in de koelkast

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Smaakt heerlijk met een bakje tea.
Om grapefruit te zoeten.
Op pannenkoeken.
In fruitsla.
Als grog.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annemarie

Annemarie zegt:
Ja, eigenlijk nogal logisch en ik had schuin op de pan gedaan, maar het was uiteindelijk iets te dun. Persoonlijk vond ik hem ook iets te kaneel/vanilleachtig, dus ik ga nu het recept nog een keer maken met halve hoeveelheid!
Martine

Martine zegt:
Ik doe geen deksel op de pan. Het water moet verdampen en tot siroop worden. Veel geluk ;)
Anna

Anna zegt:
Persoonlijk zou ik de deksel iets schuin op de pan doen en dan natuurlijk steeds in de gaten houden. Fijne 2e kerstdag!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Annemarie

Annemarie zegt:
Moet de deksel op de pan of juist niet?