Smaakt heerlijk met een bakje tea.
Om grapefruit te zoeten.
Op pannenkoeken.
In fruitsla.
Als grog.
Recept
« Terug naar recepten
Gembersiroop met vanille
PT2930M
Gembersiroop met vanille
Een heerlijk gembersiroop met vanille recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
2930 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gembersiroop met vanille te bereiden
Water met suiker, vanille en kaneel, al roerend aan de kook brengen. Dan op een laag vuurtje ongeveer 30 min. sudderen.
Met de hulp van een koffielepel de schil van de gember krabben. De gember in dunne schijfjes snijden en deze bij de stroop doen, laat nog eens 20 min. sudderen.
De siroop van het vuur nemen en gedurende 48 uur op een koele plaats macereren. De siroop door een zeef en dan op de fles doen.
Ik bewaar de siroop in de koelkast
Met de hulp van een koffielepel de schil van de gember krabben. De gember in dunne schijfjes snijden en deze bij de stroop doen, laat nog eens 20 min. sudderen.
De siroop van het vuur nemen en gedurende 48 uur op een koele plaats macereren. De siroop door een zeef en dan op de fles doen.
Ik bewaar de siroop in de koelkast
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Martine zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Annemarie zegt: