Recept
« Terug naar recepten
Gesuikerde appelen
PT30M
Gesuikerde appelen
Een heerlijk gesuikerde appelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesuikerde appelen te bereiden
Prik een spiesje in elke appel
Giet de suiker, de glucose en het water in een steelpan die net groot genoeg is om de appelen te kunnen onderdompenen. Breng aan de kook.
Als de suikerthermometer 150°C aangeeft de kleurstof toeveogen. Bij 160°C van het voor nemen en wachten tot de bereiding stopt met borrelen.
Dompel de appelen in de suikerstroop en leg ze op met een bakpapier bedekte schaal
Mijn Tips
Maak deze lekkernij de dag zelf klaar: de suiker wordt snel aangetast door vochtigheid.
De glucose helpt klonters vermijden tijdens het koken van de suiker
Giet de suiker, de glucose en het water in een steelpan die net groot genoeg is om de appelen te kunnen onderdompenen. Breng aan de kook.
Als de suikerthermometer 150°C aangeeft de kleurstof toeveogen. Bij 160°C van het voor nemen en wachten tot de bereiding stopt met borrelen.
Dompel de appelen in de suikerstroop en leg ze op met een bakpapier bedekte schaal
Mijn Tips
Maak deze lekkernij de dag zelf klaar: de suiker wordt snel aangetast door vochtigheid.
De glucose helpt klonters vermijden tijdens het koken van de suiker
yamina zegt: