TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen.
Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50
gram suiker nodig.
Recept
« Terug naar recepten
Pavlova met slagroom en vers fruit (glutenvrij)
PT120M
Pavlova met slagroom en vers fruit (glutenvrij)
Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel
is dan is dit het.
Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het
bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook
nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te
voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een
cent.
Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond voor
Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor
gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Australische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlova met slagroom en vers fruit (glutenvrij) te bereiden
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Wrijf met een stukje citroen de mixerkom en de kloppers in zodat deze volkomen vetvrij zijn.
- Splits de eieren maar zorg dat er GEEN eigeel bij komt (doe dit voor de voorzichtigheid 1 voor 1 in een kommetje).
- Klop de eiwitten stijf zodat er stevige pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe en mis dit op lage snelheid door elkaar.
- Doe de poedersuiker door een zeef erbij en meng dit met een spatel beetje bij beetje erdoorheen. Spatel ook de azijn door het mengsel.
- Doe bakpapier op een bakplaat en schep het schuim in het midden erop in de vorm van een grote ronde taart.
- Bak dit ongeveer 2 uur op 120 graden. Het schuim krijgt dan een knapperige korst en een taaiige marshmallowachtige binnenkant . Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur afkoelen.
- Maak alle vruchten schoon en snij het is hapklare stukjes.
- Vlak voor het serveren klop je de slagroom (met een beetje suiker) en doe je eerst de slagroom en dan de vruchten op de pavlova.