Recept
« Terug naar recepten
Hoofdgerecht valentijn
PT40M
Hoofdgerecht valentijn
Een heerlijk hoofdgerecht valentijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoofdgerecht valentijn te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Steek uit het bladerdeeg 4 grote hartjes en 4 kleine hartjes leg het kleine hart op het het grote hart.
Het eigeel mengen met de rode kleurstof en besmeer het bladerdeeg.
Bak dit ± 15 min in de oven.
Aardappelen schillen en wassen, rasp deze fijn en dep goed droog.
Snijd de rode bieten zeer fijn, meng deze onder de aardappelen, kruid goed met peper, zout en muskaatnoot, voeg het sap en losgeklopt ei toe en de room en meng dit. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat gaar worden, het vocht moet volledig door de aardappelen opgenomen zijn. Maak 4 mooie hartjes met een uitsteekvorm (hart).
Groenten beetgaar steamen en kruiden met peper, zout en muskaatnoot, wikkel de asperges 3 witte & 3 groen in een schijf ontbijtspek evenzeer het witloof in een schijf ontbijtspek rollen bak deze bruin aan in een beetje boter.
Sjalotjes fijn snijden en de verse dragonblaadjes stoven in een beetje boter voeg peper en porto toe laat even opkoken, voeg room toe laat even pruttelen tot de gewenste dikte.
Bak het vlees gekruid rosé aan en snijd in dikke schijven.
Serveer alles zeer warm op bord.
Steek uit het bladerdeeg 4 grote hartjes en 4 kleine hartjes leg het kleine hart op het het grote hart.
Het eigeel mengen met de rode kleurstof en besmeer het bladerdeeg.
Bak dit ± 15 min in de oven.
Aardappelen schillen en wassen, rasp deze fijn en dep goed droog.
Snijd de rode bieten zeer fijn, meng deze onder de aardappelen, kruid goed met peper, zout en muskaatnoot, voeg het sap en losgeklopt ei toe en de room en meng dit. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat gaar worden, het vocht moet volledig door de aardappelen opgenomen zijn. Maak 4 mooie hartjes met een uitsteekvorm (hart).
Groenten beetgaar steamen en kruiden met peper, zout en muskaatnoot, wikkel de asperges 3 witte & 3 groen in een schijf ontbijtspek evenzeer het witloof in een schijf ontbijtspek rollen bak deze bruin aan in een beetje boter.
Sjalotjes fijn snijden en de verse dragonblaadjes stoven in een beetje boter voeg peper en porto toe laat even opkoken, voeg room toe laat even pruttelen tot de gewenste dikte.
Bak het vlees gekruid rosé aan en snijd in dikke schijven.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Hilde Dumont zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Kan iemand mij helpen?
Groetjes Els
derbyke zegt:
wouros zegt:
Redactie KookJij.
Gerrie
derbyke zegt:
Hilde Dumont zegt: