KookJij

Asperges met cambozola saus, aardappel en kalkoenlapjes

Heerlijke asperges met een kaassausje en groenten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met cambozola saus, aardappel en kalkoenlapjes te bereiden

  1. Snij de groenten zeer fijn stoof deze aan in een beetje boter. Voeg de room toe en kaas deze in blokjes gesneden warm goed op mar laat niet koken. Bijkruiden met peper en zout. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, deze grof pureren en kruiden voeg een beetje boter toe. Neem ekele lepels saus en roer deze eronder. Neem uitsteekvormen en vul deze met de aardappelen, zet onder de grill voor een mooi korstje. Asperges beetgaar steamen en kruiden. De kalkoenlapjes gekruid gaar aanbakken. Serveer op bor en werk af met de schijfjes cambozola en bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers mei 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad dat klopt elke groenten heeft zijn periode van oogsten, maar de moderne tijd ... wat doen we eraan ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik vind het eigenlijk wel wat hebben, dat ze in een bepaalde tijd verkrijgbaar zijn, dan blijft het toch speciaal :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Wij hebben het geluk hier kan je ze in elk grootwarenhuis vinden het hele jaar door. Dit was nu wel een receptje uit de doos van onze sloebers. ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nog effekes wachten op deze goddelijke groente... Blijf heerlijk!