Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gratin met asperges vergezeld met een fijn groenten sausje
PT40M
Dagschotel: gratin met asperges vergezeld met een fijn groenten sausje
Heerlijke asperges kunnen geserveerd worden met vis of vlees.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gratin met asperges vergezeld met een fijn groenten sausje te bereiden
- Aardappelen schillen en in schijven snijden deze beetgaar koken en afgiteten. Neem een uitsteek vorm vul deze met de gekruide aardappelen vermengd met de fijn gehakte peterselie en een beetje gemalen kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 10 min. Asperges schillen, kruiden deze beetgaar steamen. Kalkoenlapjes kruiden en aanbakken. Voor de saus: snij de groenten zeer fijn stoof deze aan in een beetje boter voeg de room de kaas in blokjes gesneden toe. Warm de saus goed op niet laten koken indien nodig bijbinden. Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie, een stukje kaas en gemalen peper.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.