KookJij

Gevanilleerde panna cotta met gekarameliseerde appeltjes

Een heerlijk gevanilleerde panna cotta met gekarameliseerde appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fiftytoo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevanilleerde panna cotta met gekarameliseerde appeltjes te bereiden

Giet de vloeibare room in een kookpot. Voeg de fijngesneden citroenschil, het citroensap, de Canderel100% Sucralose en het overlangs doormidden gesneden vanillestokje toe.
Verwarm op een zacht vuur. Het mengsel mag niet koken.
Week intussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
Neem de kookpot van het vuur, schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder de room.
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder het mengsel.
Vul 4 glaasjes of ovenschaaltjes met het mengsel en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
Schil de appelen en snij ze in partjes enkele minuten voor het serveren.
Smelt de boter in een pan en voeg de appelpartjes toe.
Bestrooi ze met de Canderel100% Sucralose en laat ze op een middelhoog vuur karameliseren.
Haal de panna cotta’s uit de koelkast en serveer ze met de gekarameliseerde appeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst