Recept
« Terug naar recepten
Gevulde chipolatacake
PT90M
Gevulde chipolatacake
Moet je echt eens proberen
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
690 kCal energie
10 Gram eiwit
39 Gram vet
75 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
39 Gram vet
75 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen ( dekamarkt)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde chipolatacake te bereiden
- Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken.
- Leg de cake even in de diepvies terwijl je de vulling maakt.
- Klop de slagroom stijf met suiker en zet in de koelkast.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
- Roer de ricotta goed los met de honing.
- Schep de nootjes en nougat door de ricotta.
- Verdeel de jam over 2 lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
- Stapel de lagen cake weer op en leg cake op een schaal.
- Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
- Bestrijk de cake rondom met slagrom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
- Snijd de cake in dikke plakken.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Je kan de ricotta ook vervangen door banketbakkersroom.