KookJij

Gevulde chipolatacake

Moet je echt eens proberen
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie: 690 kCal energie
10 Gram eiwit
39 Gram vet
75 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Boodschappen ( dekamarkt)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde chipolatacake te bereiden

  1. Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken.
  2. Leg de cake even in de diepvies terwijl je de vulling maakt.
  3. Klop de slagroom stijf met suiker en zet in de koelkast.
  4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan  en hak de nougat in kleine stukjes.
  5. Roer de ricotta goed los met de honing.
  6. Schep de nootjes en nougat door de ricotta.
  7. Verdeel de jam over 2 lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
  8. Stapel de lagen cake weer op en leg cake op een schaal.
  9. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  10. Bestrijk de cake rondom met slagrom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
  11. Snijd de cake in dikke plakken.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Je kan de ricotta ook vervangen door banketbakkersroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst