Recept
« Terug naar recepten
Zalige zalmglaasjes voor de Kerst
PT14M
Zalige zalmglaasjes voor de Kerst
Ik won op de site van Culinaire Bagage haar boekje , Feestrecepten uit
Limburg . Ik maakte dit met de Kerst verleden jaar voor ons familie dinertje.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
14 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Uit het boekje Feestrecepten uit Limburg van Culinaire Bagage. Eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalige zalmglaasjes voor de Kerst te bereiden
- Prak de zalm met peper, zout , mayonaise , citroensap en roer alles goed door elkaar . Proef of het fris smaakt , voeg anders meer citroensap toe.
- Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig. Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast . Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
- Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Uit een boekje met allemaal Limburgse gerechten.