Recept
« Terug naar recepten
Oosterse zalm uit de oven
PT30M
Oosterse zalm uit de oven
Zalm uit de oven met Oosterse smaak. Heerlijk met witte rijst en sperzieboontjes.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse zalm uit de oven te bereiden
- Roer een marinade van honing, citroensap, sojasaus, ketjap,worchestershiresaus ,knoflook, bosui en rode peper.
- Leg de zalm in een ovenschaal en kwast de zalm met de marinade in. Giet er de rest van de marinade overheen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en gaar de zalm, afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
- Leg de zalm op 2 voorverwarmde borden. Roer het maizenapapje door de saus. Serveer een beetje saus over de zalm en bestrooi met wat sesamzaad. Giet de rest van de saus over de gekookte rijst.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker met gekookte rijst en sperzieboontjes.