KookJij

Gevulde courgette fleur

Een heerlijk gevulde courgette fleur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: The Greenery
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde courgette fleur te bereiden

Zeef het zelfreizend bakmeel en doe deze met zeezout in een beslagkom.
Roer de olijfolie met water in kleine scheutjes door de bloem tot een dik beslag.
Laat het beslag 1 uur staan.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag.
Vermeng in een andere kom de Bertine Blanc geitenkaas, honing, Provencaalse kruiden en versgemalen peper goed door elkaar.
Schep de geitenkaas vulling in de courgettebloemen en vouw deze voorzichtig dicht om de vulling heen.
Verhit de frituurolie tot ca. 180° C.
Haal 4 courgette bloemen door het beslag en frituur de bloemen goudbruin.
Frituur op de zelfde wijzen ook de andere bloemen.
Verdeel de verse tomatensaus en courgettebloemen over vier borden.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
:owat ik vergat te vragen: Hoe krijg je de bloemen zonder scheurtjes echt schoon, ik heb ze onder zacht stromend water gewassen, maar er bleven steeds beestejs ( piepklein weliswaar) zitten??
theresia

theresia zegt:
Hallo marijke,
Gisterenmiddag al fietsend langs een veldje met courgetttes en wel vanaf 50 cm en een doorsnee van 17 cm PLUS bloemen:D wij netjes gevraagd of wij de bloemen konden "kopen"- maar de vriendelijke boer sneed ze voor ons af en gaf op de koop een hele grote courgette mee!:p
Thuis dus jouw recept geprobeerd, in een woord ZALIG en leuk om te proberen!
bedankt;)