Recept
« Terug naar recepten
Spinazietaartje
PT35M
Spinazietaartje
Een leuk en lekker gerechtje wat heel makkelijk te maken is. Ik heb het uit een oud kookboek van Iglo met mijn eigen foto en aangepast
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazietaartje te bereiden
- Aardappels schillen en ong. 12 tot 14 min. koken zodat je mooie plakjes kunt snijden.
- Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
- Paprika schoonmaken en in dunne reepjes.
- Knoflook schillen en zeer fijn snijden.
- Geitenkaas in dunne plakjes snijden.
- Bak de plakjes spekjes lekker krokant uit, hou 2 hele plakjes apart en verkruimel de rest.
- Bak de uiringen met de helft van de knoflook en paprika op een laag vuur, voeg er wat zout en peper toe en een ½ eetlepel provencaalse toe.
- Verhit olijfolie in de wok en voeg de rest van de knoflook en bak deze heel zachtjes zodat dee niet te bruin wordt ca. 1 minuut.
- Voeg er beetje bij beetje de spinazie bij en als deze geslonken is nog 10 min. verwarmen.
- Doe hier naar smaak zout (voorzichtig spek is ook zout) en peper en een ½ eetlepel provencaalse kruiden bij.
- De oven voorverwarmen op 180 graden
- Zet de 2 ringen op 2 ovenbestendig borden.
- Vul de ringen achtereenvolgens met plakjes aardappel, daarop de verkruimelde speklapjes, 1/3 van de geitenkaas, de spinazie, nog een keer 1/3 van de geitenkaas, het paprika- uien mengsel en dan weer de rest van de geitenkaas en nog 1/2 eetlepel provencalse kruiden.
- Zet de borden in het midden van de voorverwarmde oven ca. 15/20 min.
- Verwijder de ringen en leg op ieder taartje een heel ontbijtspekplakje.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik had allemaal restjes over en weer iets lekkers van gemaakt.