Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette
PT25M
Gevulde courgette
Een heerlijk en gezond ovengerecht waar je eindeloos mee kan variëren wat de vulling betreft. Lekker met een witte wijn.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.nutriciababy.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette te bereiden
Was en schil de courgette. Hol de halve courgette uit tot 1 cm dikte en houd het vulsel opzij. Leg de uitgeholde courgette met peper en wat geperste knoflook in een voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de schil wat wakker wordt, maar niet doorweekt is. Bak ondertussen het vlees in een koffielepel plantaardige margarine, samen met peper en knoflook en voeg de gesnipperde ui eraan toe. Vul tot slot de uitgeholde courgette met het mengsel en plaats Dit geheel in de oven. Kook de volle rijst gaar in wat water en serveer dit samen met de gevulde courgette.