Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kruidkoek
PT150M
Gevulde kruidkoek
Een heerlijk gevulde kruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kruidkoek te bereiden
Zeef het bakmeel in een kom en meng suiker, kruiden, gemberpoeder en peper er door,
Klop het ei los en meng dit er ook door,
Giet de melk en gembersiroop (of honing) er bij,
Smelt de boter, maar laat deze niet bruin en heet worden,
Giet de boter ook in de kom en meng het er goed door, totdat er een glad beslag ontstaat,
Hak de noten fijn en maak de gembersnippers nog fijner. Schep dit ook door het beslag,
Vet een cakevorm in en schep hier het beslag in,
Bak dit in een voorverwarmde oven op 150 graden Celcius in ongeveer 1,5 tot 2 uur gaar,
Laat de koek afkoelen en koud worden,
Het beste is het om de koek een paar dagen op een koele plaats, ingepakt in aluminiumfolie, te bewaren. Dan kunnen de kruiden beter intrekken.
Klop het ei los en meng dit er ook door,
Giet de melk en gembersiroop (of honing) er bij,
Smelt de boter, maar laat deze niet bruin en heet worden,
Giet de boter ook in de kom en meng het er goed door, totdat er een glad beslag ontstaat,
Hak de noten fijn en maak de gembersnippers nog fijner. Schep dit ook door het beslag,
Vet een cakevorm in en schep hier het beslag in,
Bak dit in een voorverwarmde oven op 150 graden Celcius in ongeveer 1,5 tot 2 uur gaar,
Laat de koek afkoelen en koud worden,
Het beste is het om de koek een paar dagen op een koele plaats, ingepakt in aluminiumfolie, te bewaren. Dan kunnen de kruiden beter intrekken.