Recept
« Terug naar recepten
Gevulde ‘maaltijd’ tomaat
PT60M
Gevulde ‘maaltijd’ tomaat
Een heerlijk gevulde ‘maaltijd’ tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde ‘maaltijd’ tomaat te bereiden
De bovenkant van de tomaat afsnijden. Let er wel op dat je de bovenzijde nog nodig hebt als dekseltje. De tomaten uithollen en laten uitlekken. Met 500 cc water en de bouillonpoeder bouillon maken en hierin de rijst koken. In een droge koekenpan de spekplakjes bakken totdat ze helemaal krokant zijn. Op een keukenpapiertje laten uitlekken. In het spekvet wat is achtergebleven in de pan de fijngehakte champignons bakken. Rijst, champignons, verkruimeld spek en peterselie door elkaar mengen en hiermee de tomaat vullen. Een eetlepel japanse soyasaus erover gieten en het dekseltje er weer op plaatsen. Gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven laten bakken.
dina zegt: