Recept
« Terug naar recepten
gevulde maisbol met bacbacon
PT30M
gevulde maisbol met bacbacon
Een heerlijk gevulde maisbol met bacbacon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gevulde maisbol met bacbacon te bereiden
Snijd een kapje van de maaisbollen,hol de bollen uit en verkruimel het broodkruim.Pel de uien en snijd die in dunne partjes.Pel en snipper het teentje knoflook.Was de kerstomaatjes en snijd die in vieren.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Bak de plakjes bacon knapperig uit in een koekenpan met antiaanbaklaag.Verdeel de plakjes over de maisbollen.Voeg de olie aan het bakvet toe.Bak de uien met de knoflook op halfhoog vuur in 5 min glazig.Schep het broodkruim erdoor en bak het 3 min mee.Schep de tomaatjes erdoor en bak ze 2 min op hoog vuur mee.Breng het mengsel op smaak met zout en peper.Vul de broodjes met het mengsel en strooi de kaas erover.Laat de broodjes onder de hete grill gratineren.Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak vier spiegeleitjes van de kwarteleitjes (dus pp.2 eitjes).Leg op elke bol een spiegeleitje.Garneer de bollen met de bieslook.