Recept
« Terug naar recepten
Gevulde reefilet in Parmaham
PT60M
Gevulde reefilet in Parmaham
Een heerlijk gevulde reefilet in parmaham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde reefilet in Parmaham te bereiden
Verwarm de oven op 220 graden C.
Snijd met en scherp mes een inkeping in het vlees over de lengte.
(snijd de filets niet helemaal door)
Snijd 50 gram ham heel fijn en meng dit met de eveneens fijngesneden knoflook, rozemarijn, tomaat en 15 gram boter tot een smeuig mengsel.
Breng het mengsel op smaak met peper.
Bestrijk de inkeping in het vlees met dit mengsel.
Leg de rest van de ham dakpansgewijs op elkaar (eventueel op vetvrij papier)
en leg de reefilets hierop.
Rol de ham om de filets, bind de ham met keukentouw vast als een kleine rollade.
Verhit 25 gram boter en de olie in een braadslee en bak hierin de filets rondom bruin.
Schenk er 1 dl wijn bij en zet de braadslee in de oven.
Braad de filets ca 20 min.
Keer het vlees en braad nog 15-20 min.
Kleine filets eventueel 2 x 10 min.
Schenk er eventueel meer wijn bij als het geheel te droog wordt.
Neem het vlees uit de braadslede en houd het warm.
Zet de braadslede weer op het vuur, schenk de rest van de wijn erbij en roer het aanbaksel op de bodem goed los.
Serveer de gevulde filets, in plakken gesneden, met courgette-aardappelkoekjes en de saus
Snijd met en scherp mes een inkeping in het vlees over de lengte.
(snijd de filets niet helemaal door)
Snijd 50 gram ham heel fijn en meng dit met de eveneens fijngesneden knoflook, rozemarijn, tomaat en 15 gram boter tot een smeuig mengsel.
Breng het mengsel op smaak met peper.
Bestrijk de inkeping in het vlees met dit mengsel.
Leg de rest van de ham dakpansgewijs op elkaar (eventueel op vetvrij papier)
en leg de reefilets hierop.
Rol de ham om de filets, bind de ham met keukentouw vast als een kleine rollade.
Verhit 25 gram boter en de olie in een braadslee en bak hierin de filets rondom bruin.
Schenk er 1 dl wijn bij en zet de braadslee in de oven.
Braad de filets ca 20 min.
Keer het vlees en braad nog 15-20 min.
Kleine filets eventueel 2 x 10 min.
Schenk er eventueel meer wijn bij als het geheel te droog wordt.
Neem het vlees uit de braadslede en houd het warm.
Zet de braadslede weer op het vuur, schenk de rest van de wijn erbij en roer het aanbaksel op de bodem goed los.
Serveer de gevulde filets, in plakken gesneden, met courgette-aardappelkoekjes en de saus
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
chrisdej zegt:
even 2 vragen over dit recept. Bedoel je met gedroogde tomaten, tomaatjes in olie of uit een zakje die je nog moet wellen?
Verder; heb je nog een alternatief voor ree of hert, aangezien ik het voor 12 mensen wil maken?
Groet, Chris
bertal zegt:
Inderdaad reefilet is erg duur een alternatief is springbokfilet is aanzienlijk goedkoper, en voor wat betreft gedroogde tomaten, dit moet zijn zonder olie.succes:);)m.v.g. Bert Allers