Recept
« Terug naar recepten
Groene appeltjes als fris dessert
PT75M
Groene appeltjes als fris dessert
Een heerlijk groene appeltjes als fris dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit een hele oude Allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene appeltjes als fris dessert te bereiden
1. Appels wassen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in dunne schijfjes snijden. In kom: cider, sinaasappelsap en suiker door elkaar roeren. Appelschijfjes erdoor scheppen. In koelkast afgedekt in ca. 1 uur door en door koud laten worden. Intussen in kom slagroom met poedersuiker en kaneel stijfkloppen. Kaneelroom overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen. 2. Appelschijfjes met vocht over coupes verdelen. In elke coupe toef kaneelroom spuiten. evt. garneren met muntblaadjes.