Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde appeltjes met een Calvados sausje
PT30M
Gekarameliseerde appeltjes met een Calvados sausje
Ik heb in mijn tuin een appelboompje. Ik weet eigenlijk niet eens welk appelras het is,
wel weet ik dat ze lekker zijn om ze te bakken en met een beetje suiker en kaneel te karameliseren. De Calvados en de room in het bijbehorende sausje vormen een lekker geheel met een bol roomijs erbij. De krokant geroosterde hazelnoten maken het geheel helemaal tot een feestelijk nagerecht.
De hazelnoten zijn helaas niet uit eigen tuin want de eekhoorns zijn er altijd eerder bij dan ik.
Je kunt het sausje en de appeltjes eventueel koud serveren maar warm is natuurlijk NOG lekkerder .
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde appeltjes met een Calvados sausje te bereiden
- Schil de appels en snijd in 8 stukjes.
- Bak de appels in (room)boter en bestrooi met suiker en kaneel. Laat dit karameliseren.
- Doe de suiker in een pan en laat dit karameliseren en voeg de boter toe.
- Daarna onder goed roeren de Calvados en room erbij, eventueel iets laten inkoken tot een stroperige saus.
- Rooster de gehalveerde hazelnoten.
- Maak het bord op (zie foto) en garneer met een takje munt
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer hier een glaasje Calvados of Pommeau bij.