Als je het met courgette maakt kan je het allemaal door elkaar roeren of naar keus de repen courgette even 2 minuten voorkoken.
Ikzelf vind ze ongekookt lekkerder met dit weer.
Je kan het eventueel ook mengen met gekookte spaghetti.
Maar het beste maak je dit met komkommer, of je pakt de helft courgette en de helft komkommer!
Recept
« Terug naar recepten
Groenten pasta zonder pasta
PT30M
Groenten pasta zonder pasta
Dit is een heerlijk recept op hete dagen, lekker fris en lekker licht!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten pasta zonder pasta te bereiden
- We beginnen met de paprika, knoflook en ui schoonmaken en fijnhakken.
- Het gehakt rul bakken samen met de paprika, knoflook en ui.
- Het blik tomaten samen met het sap, de wijn, laurier en bouillonblokjes toevoegen en net aan de kook laten komen.
- Dan het vuur laag zetten en de oregano toevoegen en laten pruttelen.
- In de tijd dat de saus pruttelt de courgette of de komkommer afwassen, de uiteinde's eraf snijden en met een grove rasp over de lengte raspen tot lange slierten.
- De courgette of komkommer op een bord serveren met de hete saus erover en bestrooien met kaas en naar smaak wat peper.
Harry Löhr zegt:
Eventueel zou je, in plaats van een rasp, een spirelli kunnen gebruiken :)
Hiermee kan je lange slierten maken van een courgette, komkommer etc...