Recept
« Terug naar recepten
Groentenbraai uit de oven
PT60M
Groentenbraai uit de oven
Een heerlijk groentenbraai uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
44
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentenbraai uit de oven te bereiden
Plakken aubergine bestrooien met zout en 30 minuten laten rusten. Het zout onttrekt bitter vocht aan de aubergine. Afspoelen met water, droogdeppen, licht bestrooien met meel en bakken in klein beetje olijfolie.
De paprika in 20 minuten in de gril laten verbranden (Alleen het vel verbrand en haal je er later af). Eenmaal onder de gril de paprika een paar maal omdraaien. Na het grillen de groenten in een plastic zakje doen en 10 minuutjes laten afkoelen. Het vel en de pitjes verwijderen en de paprika in lange 3 cm brede plakken snijden.
De in ringen gesneden uien in weinig olie op een middelmatig vuur lichtbruin bakken.
Ovenschotel invetten en inleggen laagje aubergine, bestrooien met beetje parmesan, laagje paprika, bestrooien met knoflook-bieslook, laagje aubergine, laagje uien, laagje paprika, laagje mozzarella, laagje aubergine en als laatste over de aubergine nog wat uien verdelen en bestrooien met parmesan. Paar druppels olijfolie erover sprenkelen.
30 minuten in een 180°C voorverwarmde oven laten bakken.
De paprika in 20 minuten in de gril laten verbranden (Alleen het vel verbrand en haal je er later af). Eenmaal onder de gril de paprika een paar maal omdraaien. Na het grillen de groenten in een plastic zakje doen en 10 minuutjes laten afkoelen. Het vel en de pitjes verwijderen en de paprika in lange 3 cm brede plakken snijden.
De in ringen gesneden uien in weinig olie op een middelmatig vuur lichtbruin bakken.
Ovenschotel invetten en inleggen laagje aubergine, bestrooien met beetje parmesan, laagje paprika, bestrooien met knoflook-bieslook, laagje aubergine, laagje uien, laagje paprika, laagje mozzarella, laagje aubergine en als laatste over de aubergine nog wat uien verdelen en bestrooien met parmesan. Paar druppels olijfolie erover sprenkelen.
30 minuten in een 180°C voorverwarmde oven laten bakken.
h.baars56 zegt: