KookJij

Groenteschotel vegetarisch en pittig

Een heerlijk groenteschotel vegetarisch en pittig recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Snelle Gerechten: Groente
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenteschotel vegetarisch en pittig te bereiden

De courgettes in stukken snijden.
De maïskolven indien nodig schoonmaken en in dunne plakken snijden.
Sperziebonen afhalen en als je wilt wat kleiner breken.
De uien in ringen snijden en de knoflookteentjes fijn hakken.
De paprika's schoonmaken en in repen snijden.
De tomaten aan de onderkant inkruisen en even in kokend water leggen, daarna pellen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
De Spaanse pepers schoonmaken, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden. De boter verhitten en courgettes + maïs + sperziebonen + uien + knoflook + paprika + tomaten hierin roerbakken ± 5 à 8 minuten.
Breng daarna op smaak met zout + peper + Spaanse peper.
Doe het deksel dan op de pan en laat alles nog ± 10 minuten smoren op laag vuur.
Vind je het dan niet pittig genoeg, dan kun je nog wat chilipoeder toevoegen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als groentenbijgerecht geschikt voor meer dan 6 personen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst