Recept
« Terug naar recepten
Groenteschotel vegetarisch en pittig
PT30M
Groenteschotel vegetarisch en pittig
Een heerlijk groenteschotel vegetarisch en pittig recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Snelle Gerechten: Groente
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenteschotel vegetarisch en pittig te bereiden
De courgettes in stukken snijden.
De maïskolven indien nodig schoonmaken en in dunne plakken snijden.
Sperziebonen afhalen en als je wilt wat kleiner breken.
De uien in ringen snijden en de knoflookteentjes fijn hakken.
De paprika's schoonmaken en in repen snijden.
De tomaten aan de onderkant inkruisen en even in kokend water leggen, daarna pellen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
De Spaanse pepers schoonmaken, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden. De boter verhitten en courgettes + maïs + sperziebonen + uien + knoflook + paprika + tomaten hierin roerbakken ± 5 à 8 minuten.
Breng daarna op smaak met zout + peper + Spaanse peper.
Doe het deksel dan op de pan en laat alles nog ± 10 minuten smoren op laag vuur.
Vind je het dan niet pittig genoeg, dan kun je nog wat chilipoeder toevoegen.
De maïskolven indien nodig schoonmaken en in dunne plakken snijden.
Sperziebonen afhalen en als je wilt wat kleiner breken.
De uien in ringen snijden en de knoflookteentjes fijn hakken.
De paprika's schoonmaken en in repen snijden.
De tomaten aan de onderkant inkruisen en even in kokend water leggen, daarna pellen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
De Spaanse pepers schoonmaken, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden. De boter verhitten en courgettes + maïs + sperziebonen + uien + knoflook + paprika + tomaten hierin roerbakken ± 5 à 8 minuten.
Breng daarna op smaak met zout + peper + Spaanse peper.
Doe het deksel dan op de pan en laat alles nog ± 10 minuten smoren op laag vuur.
Vind je het dan niet pittig genoeg, dan kun je nog wat chilipoeder toevoegen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Als groentenbijgerecht geschikt voor meer dan 6 personen.