Recept
« Terug naar recepten
grootmoeders krentebrood
PT35M
grootmoeders krentebrood
Een heerlijk grootmoeders krentebrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
40
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe grootmoeders krentebrood te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.Schep het bakmeel,rozijnen,abrikozen,vijgen,noten en suiker met zout naar smaak om.Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmengsel.Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij,tot een stevig deeg ontstaat.Doe het deeg in de cakevorm,strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 min gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
dina zegt:
barbara van dijk zegt:
lydie zegt: