KookJij

grootmoeders krentebrood

Een heerlijk grootmoeders krentebrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe grootmoeders krentebrood te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.Schep het bakmeel,rozijnen,abrikozen,vijgen,noten en suiker met zout naar smaak om.Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmengsel.Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij,tot een stevig deeg ontstaat.Doe het deeg in de cakevorm,strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 min gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lydie

lydie zegt:
Zou het graag eens proberen met de thermomix.
dina

dina zegt:
Volgende week komt mijn vriendin. We willen bakken. In dir grenzenlos, zum den Kerststollen.
h.boorsma

h.boorsma zegt:
Ik ga dit recept komende week uit proberen.
henk.
jopje

jopje zegt:
ik heb een vergelijkbaar recept maar dan met 300 ml melk en 3 eieren....:p

eetse
aila

aila zegt:
lekker eten hoor :)
barbara van dijk

barbara van dijk zegt:
Heb 100ml minder melk gebruikt en soyamelk genomen,cake word hoog en is heerlijk.....
Joyce

Joyce zegt:
Ik heb dit recept geprobeerd en het is een heel zwaar en vast brood geworden. Mijn conclusie dat het deeg te nat was om luchtig te kunnen worden, helaas...
J van der Doelen

J van der Doelen zegt:
Dit recept stond ook in allerhande onder familierecept.Het is erg lekker!