KookJij

Hangop met rode vruchten

Hangop zoals we hem vroeger thuis ook kregen met speciale gelegenheden zoals kerst, verjaardagen en andere familiefeesten. Een recept dat doorgegeven wordt van moeder op dochter. Dit is voor mij ook een beetje jeugdsentiment en het leuke is dat mijn eigen gezin het ook zo lekker vind. Je moet met de bereidingstijd wel rekening houden dat de yoghurt een nacht moet uitlekken, maar het is helemaal niet moeilijk om te maken. TIP: Je kunt ook variaties maken met ander fruit.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hangop met rode vruchten te bereiden

  1. Leg een kaasdoek of schone theedoek in een vergiet en laat hierin de yoghurt een nacht uitlekken.
  2. Verhit het water met de vruchten en voeg de suiker toe en laat het geheel goed doorkoken, bind eventueel met een beetje maizena ( opgelost in water).
  3. Laat de saus afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Meng de uitgelekte yoghurt door de slagroom en voeg de afgekoelde saus toe.
  6. Zet de hangop nog een uurtje in de koelkast voordat je het serveert.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Let bij dit recept goed op dat qua bereidingstijd er nog bijkomt dat de yoghurt een nacht uit moet lekken en later na het bereiden en voor het serveren nog een uurtje koelkast erbij komt. Het heeft wat extra aandacht en tijd nodig maar het is de moeite dik en dubbel waard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst