Recept
« Terug naar recepten
Hangop van boerenyoghurt met mangocompote,
PT60M
Hangop van boerenyoghurt met mangocompote,
Een heerlijk hangop van boerenyoghurt met mangocompote, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hangop van boerenyoghurt met mangocompote, te bereiden
Bereiding:
Hangop: ( 1 dag van tevoren )
Neem een fijne theedoek of passeerdoek en spoel deze zorgvuldig uit om mogelijke zeepresten te verwijderen.
Neem een vergiet of grote zeef, leg daarin de doek, plaats de zeef of het vergiet op een kom om het lekvocht op te vangen.
Schenk de boerenyoghurt in de doek en zet de yoghurt een nacht in de koelkast om uit te lekken.
Schep de hangop uit de zeef en maak naar eigen smaak aan met poedersuiker.
Maak de hangop echter niet te zoet.
Suikerwater:
Los in 3 dl kokend water 300 gram suiker op.
Mangocompote
Snijd de geschilde mongo's in blokjes en kook deze in het suikerwater tot de mango's zacht zijn.
Gemarineerde kersen:
Kook kaneelstokje, steranijs, 1 1/2 dl Palm bier 1 1/2 dl suikerwater ( vocht van kersen in pot )even op.
Draai het vuur laag en laat ca 10 minuten trekken.
Voeg de ontpitte kersen toe.
Breng het weer even aan de kook en zet koud weg.
Shake van Palm bier
Draai bier, roomijs en suikerwater in een blender op tot een shake.
Schenk de shake in gekoelde champagneglazen.
Serveer een of twee quinelles van yoghurt
met een lepel mangocompote ernaast, met een saus van gemarineerde kersen over de yoghurt
en een shake van Palm bier
Hangop: ( 1 dag van tevoren )
Neem een fijne theedoek of passeerdoek en spoel deze zorgvuldig uit om mogelijke zeepresten te verwijderen.
Neem een vergiet of grote zeef, leg daarin de doek, plaats de zeef of het vergiet op een kom om het lekvocht op te vangen.
Schenk de boerenyoghurt in de doek en zet de yoghurt een nacht in de koelkast om uit te lekken.
Schep de hangop uit de zeef en maak naar eigen smaak aan met poedersuiker.
Maak de hangop echter niet te zoet.
Suikerwater:
Los in 3 dl kokend water 300 gram suiker op.
Mangocompote
Snijd de geschilde mongo's in blokjes en kook deze in het suikerwater tot de mango's zacht zijn.
Gemarineerde kersen:
Kook kaneelstokje, steranijs, 1 1/2 dl Palm bier 1 1/2 dl suikerwater ( vocht van kersen in pot )even op.
Draai het vuur laag en laat ca 10 minuten trekken.
Voeg de ontpitte kersen toe.
Breng het weer even aan de kook en zet koud weg.
Shake van Palm bier
Draai bier, roomijs en suikerwater in een blender op tot een shake.
Schenk de shake in gekoelde champagneglazen.
Serveer een of twee quinelles van yoghurt
met een lepel mangocompote ernaast, met een saus van gemarineerde kersen over de yoghurt
en een shake van Palm bier