Recept
« Terug naar recepten
Hartige hamkaasmuffins
PT40M
Hartige hamkaasmuffins
Een heerlijk hartige hamkaasmuffins recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Delicious
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige hamkaasmuffins te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef het bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden. Breek de eieren boven het kuiltje en voeg de olie toe. Roer goed los met een vork. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de melk toe, zodat je een glad beslag krijgt. Meng de kaas en oregano door het beslag en breng op smaak met versgemalen peper en evt. wat zout.
Schep het beslag in een ingevette (of met papieren vormpjes beklede) muffinplaat (12 holtes). Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Laat de muffins 5 min. afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Zet ze dan op een rooster om ze helemaal af te laten koelen. Je kunt muffins in een gesloten trommel op kamertemperatuur goed bewaren. Vouw de ham nonchalant tot ‘roosjes’ of rol de plakjes op. Leg de ham op de muffins en steek vast met een mooie prikker.
Schep het beslag in een ingevette (of met papieren vormpjes beklede) muffinplaat (12 holtes). Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Laat de muffins 5 min. afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Zet ze dan op een rooster om ze helemaal af te laten koelen. Je kunt muffins in een gesloten trommel op kamertemperatuur goed bewaren. Vouw de ham nonchalant tot ‘roosjes’ of rol de plakjes op. Leg de ham op de muffins en steek vast met een mooie prikker.
gea zegt: